NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty are been solved by top teachers of educationidol.in. All the solutions given in this page are solved based on CBSE Syllabus & NCERT guidelines. So before getting into the details of CBSE NCERT Solutions for Class 1 Math Magic Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty let’s have an overview of list of topics and sub topics under this chapter.

Numbers from Ten to Twenty
Make a group of 10.
Fill in the Blanks
Make a group of 10 write Numerals
Complete the Table
Tick the Group with More Objects
Join in Order
Write the Missing Numerals
Circle the Biggest Number
Circle the Smallest Number
Addition Practice
Subtraction Practice

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 65 Q1

Question 1.
Make a Group of 10.
Answer.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 65 Q1.1

Question 2.
Make a group of 10 and write numbers
Answer.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 65 Q2

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 65 Q2.1

Question 3.
Make a group of 10.
Answer.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 65 Q3

NCERT Textbook Page 73.
Counting from 10 to 20

Question 1.
Fill in the blanks.
Answer.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 73 Q1

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 73 Q1.1

NCERT Textbook Page 79

Question 2.
Tick (✓) the group with more objects.
Answer.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty 8


NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 79 Q2

Question 3.
Join in order.
Answer.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 79 Q3

Question 4.
Write the missing numbers
Answer.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 79 Q4

Question 5.
(a) What comes after 18?
Answer.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 79 Q5

(b) What comes after 14?
Answer.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 79 Q5.1

(c) What comes before 16?
Answer.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 79 Q5.2

(d) Write numbers before and after 9.
Answer.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 79 Q5.3

(e) Write numbers before and after 18.
Answer.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 79 Q5.4

(f) Write numbers before and after 10.
Answer.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 79 Q5.5

Question 6.
Circle the bigger number.
Answer.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 79 Q6

Question 7.
Circle the smaller number.
Answer.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 79 Q7

Question 8.
Circle the biggest number.
Answer.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty 20

Question 9.
Circle the smallest number.
Answer.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 79 Q9

NCERT Textbook Page 84-85.
Addition

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 84 Q1

Question 1.
Add the following :

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 84 Q1.1

Question 2.
Add the following :

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 84 Q2

Question 3.
Add the following :

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 84 Q3

Question 4.
Add the following :

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 84 Q4

Question 5.
Rahul has 8 pencils. Sonu has 7 pencils. How many pencils do they have altogether?
Answer.
8 + 7 = 15 pencils.

Question 6.
Farida plucked 4 apples. Sita plucked 6 apples. Both put them together. How many apples are there now?
Answer.
4 + 6 = 10 apples.

NCERT Textbook Page 86-87.
Subtraction

Question 1.
Subtract the following :

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 86 Q1

Question 2.
Subtract the following :

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 86 Q2

Question 3.
Subtract the following :

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty 29

Question 4.
Subtract the following :

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty Page 86 Q4

Question 5.
Sohan’s mother brought 9 bananas from the market. She gave 4 bananas to Sohan.
How many bananas was she left with?
Answer.
9 – 4 = 5 bananas.

Question 6.
Rahim had 8 flowers. He put three flowers in a vase. How many flowers was he left with?
Answer.
8 – 3 = 5 flowers.

Related Topic :

What is LibreOffice? LibreOffice Impress Features ?LibreOffice Impress CCC Questions and Answer in Hindi 2022
CCC LibreOffice Calc Paper Questions with AnswersCCC NIELIT Quiz 2022
Interview Questions and Answers for ExperienceInterview Questions and Answers for Freshers
MCQ 

Leave a Comment